top of page

Universitatea Națională de Arte București. Departamentul Arte Textile - Design Textil

Prezentarea(expoziție si videoproiecție) cuprinde o selecție de lucrări realizate în ultimii ani de către studenții Departamentului Arte textile – Design textil și este dedicată tuturor celor interesați de multiplele posibilități de expresie ale materialului și fibrei textile, în contextul artei și designului contemporan. 


Astăzi, programul de studii Arte textile – Design textil din cadrul Universității Naționale de Arte, București oferă studenţilor şansa unei pregătiri profesionale temeinice, posibilităţi semnificative de afirmare ca artişti decoratori, precum și o bună articulare la realităţile şi exigenţele contextului artistic contemporan.   


În cadrul modulului Licenţă, derulat timp de 3 ani, Departamentul Arte textile – Design textil oferă două rute de specializare, în funcţie de aplicarea tehnică în material: imprimerie textilă şi tapiserie – contexturi. În cadrul acestor specializări, se dezvoltă două direcţii de abordare a materialului textil şi a tehnicilor sale specifice: spre artă şi spre design. Pentru conceperea şi realizarea proiectelor de design textil, se oferă coordonare luându-se în calcul finalitatea materialului textil: în designul vestimentar sau în designul de interior. 


Lucrările din cadrul expoziției fac parte din portofoliul de coordonare/ prezentare al conf. univ. dr. Dorina Horătău, lect. univ. dr. Claudia Mușat și  lect. univ. dr. Otilia Boeru.

Date imagini:
Imag. 1 – Material textil din fibră naturală(in) imprimat manual cu sită serigrafică. Student autor: Alina Ioan, an I, Licență, coordonare: conf univ. dr. Dorina Horătău, an univ. 2018- 2019, foto: Dorina Horătău
Imag. 2 – Detaliu de tapiserie țesută în gherghef vertical, student autor: Ana Pleșea, an II, Licență, coordonare: lect. univ. dr. Claudia Mușat, an univ. 2021- 2022, foto: Iulia Toma

Producție/ Organizare expoziție:
Transport lucrări UNAB- UAUIM: 14.05. 2022, ora 9.00- 10.00
Panotare: 10.00- 14.00
În vederea unei bune desfășurări a activităților, vă solicităm sprijinul pentru  ca o persoană de la sectorul administrativ să ne ajute cu descărcarea și transportul lucrarilor de la parterul UAUIM la spațiul expozițional. De asemenea, avem nevoie de sprijin pentru mutarea vitrinelor pe hol și manevrarea placilor de sticlă. Pentru alte detalii punctuale, vom discuta prin telefon sau la fața locului.
Mulțumim! 


Data: 1.05.2022

Întocmit:
Conf univ. dr. Dorina Horătău
Director Departament Arte- Textile- Design Textil
FADD/ UNAB
 
 

2.jpg
1.jpg
bottom of page