top of page

Asociația De-a Arhitectura: Atelier interactiv „Structuri imaginate: Pasajul secret”

Poveștile spun că Bucureștiul este străbătut de tuneluri și pasaje bine ascunse, care leagă casele vechi ale orașului și prin care poți călători i-me-diat dintr-un loc în altul! Noaptea Muzeelor este ocazia perfectă să încercăm să le descoperim sau… să le „inventăm” și să ajungem, astfel, în cât mai multe locuri. Atelierul „Structuri imaginate: Pasajul secret” își propune să realizeze o altfel de „hartă” a legăturilor între spațiile și expozițiile de vizitat în această seară-eveniment.

 

Cei mici sunt invitați să marcheze punctele importante pe care le-au parcurs sau pe care și-ar dori să le vadă și să facă o reprezentare a traseului între ele: cât de rapid au ajuns dintr-un punct într-altul? A fost ușor sau dificil? Ce sentimente au avut pe drum? Folosindu-și imaginația și spiritul de orientare și observație, copiii, cu ajutorul materialelor puse la dispoziție (bețele și conectorii Sticklets), a unui strop de geometrie și mici indicații de la îndrumătorii De-a arhitectura, vor încerca să construiască fire imaginare, legături mai rapide, tuneluri misterioase între muzeele care i-au fermecat. Pasajele noastre secrete leagă Muzeul Școlii de Arhitectură de casele vechi și dragi din oraș.

 

Ale voastre încotro duc? Nu este nevoie de înscriere. Sunt invitați toți copiii participanți la Noaptea Muzeelor.

Tip: ATELIER PUBLIC

Detalii vârsta: 6-12 ani

Data: 14.05.2022 19:00

Durata: 2 ore

Loc: Bucureşti Sectorul 1, Muzeul Şcolii de Arhitectură, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Centrul Expozițional Documentar, Str. Academiei 18-20,

Public

Locuri disponibile: Nelimitat

0ca318bd-7651-464f-9969-b9813fd2711b.jpeg
bottom of page