top of page

Taxa de studii: Cum și până când o pot plăti?

Până când pot plăti?

Cel puțin prima rată trebuie achitată până la înscrierea în an, întrucât atunci se cere și o copie după chitanța ce atestă plata taxei. A doua rată trebuie, conform Deciziei de taxe pe 2020-2022, plătită până pe 15.03.2022 în acest an universitar.


Ce metode de plată există?

Există două metode de plată a taxei: fie prin transfer bancar, fie la casieria UAUIM, deși în perioada aceasta este de preferat transferul bancar.

Dacă în varianta fizică primești o chitanță, pentru confirmarea plății online va trebui să prezinți așa numita "dovadă a plății". De obicei, după confirmarea tranzacției, apare o opțiune de descărcare a acestui document.


Unde găsesc cât trebuie plătit?

Anual, pe site-ul UAUIM se publică Decizia de taxe, propusă de Consiliul de Administrație și aprobată de Senatul universității. De obicei, este pe prima pagina jos de tot, la categoria "Taxă admitere și taxe de studiu", unde apar și taxele pentru doctoranzi și studenții străini.


Trebuie plătit tot odată?

Taxa se poate plăti fie în două tranșe, fiecare reprezentând jumătate din suma totală, fie toată odată. După cum îi e mai comod fiecăruia, dar respectând termenele limită.

Comments


bottom of page