top of page

Din Lut Românesc: Expoziție de ceramică

Toate vasele Din Lut Românesc sunt unicat, inspirate de creații ale culturilor tradiționale din diferite zone ale lumii. De aici rezultă o încărcătură simbolică aparte, încapsulată în forma vaselor și decorația acestora.

Vasele sunt lucrate manual, folosind unelte tradiționale, în tehnica străveche a cordonului din lut, anterioară roții olarului. Particularitățile de formă, textură și decorație ale fiecărui vas în parte dau seamă de geneza vasului prin plămădirea cu mâna, dovedesc unicitatea acestuia și îi adaugă valoare în timp.

Din Lut Românesc s-a născut din dragoste pentru o formă de artă camuflată, modest, în forma unui meșteșug. Este vorba de olărit, sau, mai exact, despre arta transformării unui lichid (noroiul), într-un obiect plin de semnificație culturală (vasul). Prezent pe toate meridianele, olăritul îmbracă forme diverse, de la făurirea direct pe sol, până la roata olarului. Un vas ceramic se plămădește în sintonie cu mâinile care îi dau viață.

Din Lut Românesc a creat exclusiv trofeele pentru Bienala Națională de Arhitectură, ediția a XIV-a, 2021. Asociația Comunelor din România se numără printre clienții Din Lut Românesc.

Procesul creării vaselor noastre este unul complet sustenabil, lutul fiind adus din surse etice, autohtone, care susțin economia locală, iar glazura este naturală.

 www.dinlut.ro

 @din.lut.romanesc

DIN LUT ROMÂNESC - 1.JPG
DIN LUT ROMÂNESC - 7.jpg
DIN LUT ROMÂNESC - 6.jpg
DIN LUT ROMÂNESC - 5.jpg
DIN LUT ROMÂNESC - 2 .jpg
DIN LUT ROMÂNESC - 4.jpg
DIN LUT ROMÂNESC - 3.JPG
bottom of page