top of page

Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice ”I.N.Socolescu”

Concursul deschide un cadru în care dragostea pentru frumos poate fi dezvoltată prin lansarea unor provocări estetice gândite în acord cu capacitatea de înţelegere şi percepţie a elevilor și cu bagajul lor de cunoştinţe. Interesul faţă de ceea ce îi înconjoară constituie o componentă esenţială a dezvoltării morale, sociale, culturale şi spirituale, în spirit inter şi transdisciplinar, ei putând fi stimulaţi prin activităţi atractive şi creative, prin provocări adaptate timpurilor actuale. Aşadar, începând cu lansarea unor astfel de oportunităţi, educaţia poate fi realizată şi la nivel competiţional, în care competiţia este înţeleasă în contextul unui ateneu de confluenţă şi schimb de valori, având astfel posibilitatea de a întări comportamentele şi convingerile elevilor în recunoaşterea frumosului şi exprimarea lui, într-o lume aflată în permanenţă sub presiunea kitsch-ului, a delasării, a indiferenţei, a glisării spre lumea virtuală. Realizarea unei lucrări pe tematica propusă de concurs stimulează imaginaţia elevilor, fiind o oportunitate pentru aceştia spre obţinerea performanţei şi a descoperirii vocaţiei proprii.

Necesitatea iniţierii, realizării şi menţinerii acestui concurs rezidă din faptul că, încă de la prima ediţie, ne-am dorit o competiție care să se bucure de o largă participare a elevilor de la toate şcolile şi liceele atât din municipiul Bucureşti cât și din țară, având alături o echipă de jurizare alcătuită din specialişti în domeniu din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, ISMB, al Universității de Arte și Universității Bucureşti.

Ne dorim ca ediţiile viitoare să se bucure de participarea elevilor din cât mai multe școli, secţii de arhitectură de la liceele de artă din ţară sau palate ale copiilor, confirmând numeroase talente și având permanenta susţinere a partenerilor noştri.

WhatsApp Image 2022-05-10 at 21.58.49.jpeg
bottom of page