top of page
Facebook Event Cover (JPG).jpg

Noaptea Muzeelor 2022

Vizitatorii vor avea ocazia să exploreze Muzeul Școlii de Arhitectură (Centrul Expozițional Documentar), aflat în Corpul vechi al Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București. Dedicat rememorării istoriei învătământului de arhitectură din România, muzeul prezintă și aspecte conexe ale profesiei de arhitect.

Tema de anul acesta al Nopții Muzeelor în UAUIM este „Architectura și Artele cu care se leagă” în onoarea fondatorului învățământului de Arhitectură Ion N. Socolescu.

Aici puteți găsi informatii suplimentare despre localizarea expozitiilor in cladirea Universității de Arhitectură si Urbanism ”Ion Mincu”. 

Muzeul-Scolii-de-Arhitectura-2_edited.jp

Vizitatorii vor avea ocazia să exploreze Muzeul Școlii de Arhitectură (Centrul Expozițional Documentar), aflat în Corpul vechi al Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București. Dedicat rememorării istoriei învătământului de arhitectură din România, muzeul prezintă și aspecte conexe ale profesiei de arhitect.

Vă prezentăm rezultatele proiectului ”Recrearea în realitate virtuală a Muzeului Simu și rememorarea altor victime ale demolărilor realizate în București în perioada comunistă 2.0”, realizat de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti prin Centrul Expozițional Documentar în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România

cover 1920x1080.jpg
Captură ecran (588).png

Avem bucuria de a vă invita să experimentați interacțiunea cu proiectele realizate anul acesta în cadrul Atelierului Experimental MAC POPESCU de către studenții noștri coordonați de profesorii UAUIM, care aduc arta și arhitectura mai aproape de noi prin intermediul ultimelor tehnologii.

Atelierul experimental MAC POPESCU a fost realizat cu ajutorul Fundației Globalworth pentru a veni în sprijinul dezvoltării unei noi generații de arhitecți creativi, expresivi și promotori ai inovării.

Laboratorul de iluminat arhitectural (LIA) este un spațiu nou în UAUIM, în care dorim să transmitem mai departe studenților pasiunea noastră pentru lumină, să experimentăm efecte ale tehnologiilor noi din iluminat, pentru a le putea integra creativ și corect în proiecte de arhitectură și design.

WhatsApp Image 2022-05-10 at 21.58.49.jpeg
WhatsApp Image 2022-05-10 at 21.58.49.jpeg

Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice ”I.N.Socolescu”: Vernisajul Expoziției lucrărilor premiate în cadrul Concursului de Arhitectură Ion Socolescu, ed. A V-a, Green City. Concursul deschide un cadru în care dragostea pentru frumos poate fi dezvoltată prin lansarea unor provocări estetice gândite în acord cu capacitatea de înţelegere şi percepţie a elevilor și cu bagajul lor de cunoştinţe.

Trioul bucureștean Torsan/Dan/Bălan este format din:
Călin Torsan (instrumente de suflat);
Andrei Bălan (chitară electrică și soundscapes);
Juan-Carlos Negretti (percuție).
Intenția grupului este configurarea unui spațiu sonor contemporan, propice meditației și actului reflexiv, dublată de aprofundarea experimentală a relației dintre sunetul analogic și cel digital. 

foto TJB.jpg
AndraPanait insta patrat3.jpg

Expoziția aduce în prim plan un altfel de „înainte” - acela ce creează prilejul unei punți între trecut, prezent și viitor, privind țesutul istoric tradițional din centrul Bucureștiului ca resursă în procesul de (re)gândire a orașului contemporan.

Echipa: conf.dr.arh. Andra Panait, asist.dr.arh. Cristina Mândrescu, dr.arh. Traian Colțan, drd.arh. Alina Stoica

Taxiul cu Bomboane este, de fapt, o metaforă. Este despre gesturi simple care se transformă în fapte bune, despre gesturi mici care pot schimba viaţa celor din jur. Este o metaforă despre faptele bune pe care le poate face oricine, pentru că în acest taxi poate urca toată lumea!

multumiri-proiecte-min.png
ATELIERE INOVARE -2.jpg

Vom participa la evenimentele conexe Nopții Muzeelor @UAUIM cu roboți programabili, multe piese Lego și alte mecanisme atât simple, cât și complexe! Atelierul se va desfășura în Universitatea de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu’’, și pentru a găsi sala te vei putea ghida după râsetele și exclamațiile participanților și după roll-up-urile Arhipera și Hub Inovativ Arhipera!

Toate vasele Din Lut Românesc sunt unicat, inspirate de creații ale culturilor tradiționale din diferite zone ale lumii. De aici rezultă o încărcătură simbolică aparte, încapsulată în forma vaselor și decorația acestora. Vasele sunt lucrate manual, folosind unelte tradiționale, în tehnica străveche a cordonului din lut, anterioară roții olarului

DIN LUT ROMÂNESC - 4.jpg
0ca318bd-7651-464f-9969-b9813fd2711b.jpeg

Poveștile spun că Bucureștiul este străbătut de tuneluri și pasaje bine ascunse, care leagă casele vechi ale orașului și prin care poți călători i-me-diat dintr-un loc în altul! Noaptea Muzeelor este ocazia perfectă să încercăm să le descoperim sau… să le „inventăm” și să ajungem, astfel, în cât mai multe locuri.

Prezentarea(expoziție si videoproiecție) cuprinde o selecție de lucrări realizate în ultimii ani de către studenții Departamentului Arte textile – Design textil și este dedicată tuturor celor interesați de multiplele posibilități de expresie ale materialului și fibrei textile, în contextul artei și designului contemporan.

1.jpg
Milonga-Noaptea-Muzeeelor-2022-tango-argentinian.jpg

Milonga este petrecerea cu tango argentinian destinată atât iubitorilor de tango, cât și prietenilor acestora care vor să simtă atmosfera unei seri de tango argentinian.

La milonga ascultăm muzică de tango de calitate, savurăm un pahar de vin bun, socializăm cu ceilalți participanți si cine dorește dansează tango argentinian.

bottom of page